Porađaju se bez ljekara, usred emisije (VIDEO)

Sve za slavu

Porađaju se bez ljekara, usred emisije (VIDEO)

Rijaliti šou "Rođen u divljini" će pratiti porođaj žena koje su se odlučile da to obave u prirodi bez ičije pomoći. Producenti se nadaju da će ovaj šou donijeti ogromne rejtinge jer su Amerikanci naviknuti na sterilne bolnice.

Prirodni porođaj više neće imati isto značenje jer je američka TV kuća Lajftajm najavila snimanje rijaliti emisije koja će pratiti iskustva majki koje su odlučile da se ovaj čin, umjesto u bolnici, dogodi u potpunoj divljini. Emisija “Rođen u divljini“ će prikazivati majke koje će svoju djecu donositi na svijet bez ičije pomoći, okružene ljepotom prirode. 

Ovaj rijaliti šou je inspirisan videom sa Jutjuba, koji je stekao ogromnu popularnost, a prati porođaj žene u prirodi, bez doktora ili bilo kog zaklona. Neki kritičari su rekli da bi ovakva emisija mogla da pokrene veoma opasan trend, koji bi mogao da ugrozi kako majke, tako i novorođančad. 

S druge strane, producenti se nadaju da će ovakav šou donijeti ludačke rejtinge, jer su Amerikanci naviknuti na sterilne bolnice, a čak je i porađanje u kući još uvijek prilično kontroverzna tema. 

Majka koja je pokrenula ovaj trend i velikim dijelom stekla popularnost, Simon, kaže da je to uradila jer je dugo sanjala o porođaju u prirodi. U prijatnom ambijentu, okružena svojom porodicom na svijet je, potpuno sama, donijela bebu. 

- Bićemo puni predostrožnosti i pobrinućemo se da majke i bebe budu bezbjedne. Naše prisustvo na ovim porođajima će ih učiniti mnogo bezbjednijim nego kada bi one same to radile – tvrde iz ove TV kuće. 

Međutim, kritičari brinu da bi ova emisija mogla da podstakne druge roditelje da se odluče na porođaj u prirodi, a da pritom nemaju luksuznu TV ekipu oko sebe. 

Simoni uopšte nije smetalo što oko sebe ima samo najbližu porodicu. Ona je odlučila da se porodi u prašumi, pored potoka koji joj se najviše dopao. Od stvari nije imala imala ništa sem jedne strunjače na kojoj je i donijela dijete. Njoj je ovo četvrto dijete.

(Telegraf)