Šumaher opet gleda u svoje najmilije
Mihael Šumaher

Vijest koja je nevjerovatnom brzinom obišla svijet

Šumaher opet gleda u svoje najmilije

Lekari otkrili da legenda Formule 1 ponekad otvori oči i reaguje na glasove porodice

Njemački vozač Formule 1, legendarni Mihael Šumaher, koji se već više od tri mjeseca nalazi u komi, počeo je da reaguje na zvuk i uspostavlja kontakt očima sa svojom porodicom! Nakon što su ljekari prije desetak dana objavili ne baš sjajne prognoze, Šumaher je počeo da pokazuje veliki napredak u oporavku i procesu buđenja.

Prema najnovijim informacijama, pored toga što povremeno dolazi svjesti i reaguje na bol, Mihael je počeo da reaguje i na glasove porodice te da s njima nakratko uspostavlja kontakt očima. Ovo je konkretan pomak u odnosu na stanje proteklih mjeseci, kad Šumaher nije pokazivao nikakve znake ozdravljenja.
Porodični prijatelj Šumaherovih, Žan Alesi izjavio je da je prilikom poslednje posete bolnici primjetio veliki napredak kod Njemca.

- U početku je Mihael reagovao samo na bol, kad bi, recimo, bio stegnut. To je mogla biti nesvjesna reakcija njegovog tijela, ali tokom poslednje posjete shvatio sam da stvari zaista idu nabolje. Porodica osjeća olakšanje i veliku radost - rekao je Alesi.
Ljekari i porodica svjesni su da je put do oporavka i dalje veoma dug, ali s obzirom na dešavanja poslednjih dana, u krugovima bliskim Njemcu vlada optimizam.

Prijatelj Mihaela Šumahera i njegov bivši klupski kolega iz Ferarija Felipe Masa potvrdio je da se stanje Njemca poboljšava, kao i da se nada da će vremenom ono biti sve bolje.
- Ne mogu da opišem riječima koliko sam uzbuđen. Moje svakodnevne molitve za njegov oporavak su uslišene, sada se samo nadam da će dobre vijesti nastaviti da stižu - izjavio je Masa.

 

(Kurir)