Milica Mandić zlatna u Bahreinu
Milica Mandić

Turnir serije G1

Milica Mandić zlatna u Bahreinu

Olimpijska šampionka u tekvondou Milica Mandić osvojila je zlatnu medalju u kategoriji do 73 kilograma na turniru serije G1 Bahrein Open, javlja B92.

Turnir u Bahreinu, na kojem je učestvovalo oko 500 takmičara iz 28 zemalja, boduje se za svjetsku rang listu, a istovremeno i za direktan plasman na Olimpijske igre 2016. godine u Rio de Žaneiru. 

Kao drugi nosilac, reprezentativka Srbije bila je slobodna u prvom kolu. U drugom je pobijedila Francuskinju Maevu (5:0), u polufinalu je savladala bronzanu sa svjetskog prvenstva u Meksiku, Švedjanku Kasandru Ikonen (14:6), a u finalu je bila bolja od Marine Tadejeve iz Azerbejdžana (12:5).

Sa novih 10 bodova Mandićeva će na najnovijoj rang listi sigurno popraviti plasman.

"Drago mi je da sam odradila tri kvalitetne borbe sa protivnicama koje će mi biti konkurencija na evropskom prvenstvu. Ispravila sam dosta grešaka sa prethodnog turnira, ali moram još da radim. Imamo još jedan turnir koji će mi biti poslednji pravi test pred evropsko prvenstvo, zadovoljna sam borbama i trenutnom formom, i radujem se pripremama i podizanju forme", rekla je Mandićeva.

Trener Galeba Dragan Jović poručio je da "sve ide po planu" i da srpske takmičarke nastavljaju sa daljim pripremama.