Dženifer Lorens ponovo zaštitno lice “Diora“
Dženifer Lorens

Ugovor vrijedan 20 miliona dolara

Dženifer Lorens ponovo zaštitno lice “Diora“

U posljednje tri godine, Dženifer je postala ne samo velika holivudska zvijezda, već i prava miljenica modnih dizajnera. Navodno, ona je potpisala ugovor vrijedan 20 miliona dolara sa modnom kućom „Dior“. Ovaj unosan ugovor će trajati tri godine i to će biti drugi put da Dženifer sarađuje sa njima.

Ona je u Februaru 2013. bila zaštitno lice njihove kampanje, a lično ju je izabrao kreativni direktor „Diora“, Raf Simons, zbog njene mladosti, klasične ljepote, ali i sposobnosti da tako dobro prikaže kompleksne ličnosti koje glumi.

U ovoj kampanji, Dženifer je bila jednostavno našminkana, a isticao se samo crveni karmin, dok joj je kosa bila vezana čvrsto u punđu. Pomalo strog izgled crno-bijele kampanje imao je za cilj da prikaže stari holivudski glamur i eleganciju po kojoj je „Dior“ poznat.

Dženifer je održavala odličan poslovni odnos sa ovom modnom kućom i često nosila njihove haljine na crvenom tepihu, a i sama kampanja je dobila brojne pozitivne kritike, stoga nije ni čudo što su odlučili da joj produže ugovor. Međutim, obje strane odbijaju da kažu koliko je zaista vrijedan njen ugovor.