Francuska i Danska u finalu EP
Foto:beta/ap

Nedelja od 17:30h

Francuska i Danska u finalu EP

Aktuelni olimpijski šampioni, rukometaši Francuske, prvi su finalisti prvenstva Evrope u Danskoj pošto su večeras u polufinalu savladali selekciju Španije sa 30:27 (12:14). Francuzima će protivnik u finalu biti domaćin Danska koja je savladala selekciju Hrvatske sa 29:27 (13:15).

U nervoznoj igri "tikolori" su do uspjeha došli posle velike i izjednačene borbe. Gubili su na poluvremanu sa dva gola razlike, ali su u nastavku potvrdili kvalitet i preokretom stigli trijumfa.

Rukometaši svjetskog prvaka Španije držali su se do pet minuta prije kraja meča, kada su izjednačili rezultat. Međutim, Francuzi su iz brzih napada ponovo stekli tri gola prednosti i rutinski okončali duel za trijumf.

Pobjednika su do uspjeha predvodili Abalo sa osam i Porte sa sedam golova, dok je kod Španaca najefikasniji bio Kaneljas sa 10.

Finale kontinentalnog prvenstva za rukometaše između Danske i Francuske na programu je u nedelju od 17.30 sati, a istog dana od 15 sati za bronzanu medalju igraju Španija i Hrvatska. Danska brani titulu osvojenu prije dvije godine u Beogradu.