Vježbom do savršenih nogu! (VIDEO)
ilustracija

Promijenite rutinu

Vježbom do savršenih nogu! (VIDEO)

Trening nogu više je od čučnjeva i mrtvih dizanja. Ovih pet odličnih, ali manje popularnih vježbi pokrenuće vam rast mišića donjeg dijela tijela.

Često nam izvođenje istih vježbi dosadi, a i tijelo se na njih navikne pa je dobro da s vremena na vrijeme promijenite rutinu. 

1. Zercher Squat 


Ova vježba za snagu jedna je od najboljih za noge. Dodajte je u svoj redovni trening, jer će vam aktivirati mišiće gornjeg dijela leđa i prsa, a položaj tega će vam pomoći da pravilno napravite čučanj. U početaku će vam ovaj položaj biti neudoban, ali kada se priviknete postaće vam jedna od najdražih vježbi. 

2. Bulgarian Split Squat 


Čučanj na jednoj nozi vrlo je nestabilan, pa ćeš bez previše razmišljanja u vježbu uključiti više mišića održavajući ravnotežu. Obratite pažnju na pravilan položaj prednjeg stopala kako ne bi došlo do povrede ili bola u koljelnima. 

3. Donkey Calf Raise 


Bez obzira na to da li ćete odabrati fitnes partnera, spravu ili pojas kao teret, ova vježba će vam dobro aktivirati listove. Međutim, ne pretjerujte sa težinom kako se ne bi povrijedili. 

4. Glute-Ham Raise 


Ova vježba pokreće listove i bedra, a ujedno vas priprema da bolje i pravilnije radite čučnjeve i mrtvo dizanje.

 5. Good Morning 

Ova "jutarnja" vježba može da se izvede na bezbroj načina, ali najbitnije je napraviti dobar pokret bokovima. Za lakše učenje, pri pomicanju bokova unatrag probajte da dotaknete zid ili neku površinu koja se nalazi iza vas.

(index.hr)