Misteriozno svijetleće biće primjećeno u Bristolu

Svjedoci tvrde da se radi o vanzemaljskom biću

Misteriozno svijetleće biće primjećeno u Bristolu

Stanovnike engleskog grada Bristola zaintrigirala je pojava misterioznog svijetlećeg bića kojeg su primjetili kako pliva blizu površine vode u luci.

Snimci bića su odmah objavljeni na internetu, a mnogi svjedoci tvrde da se radi o vanzemaljskom biću. 

Marinski biolozi su priznali da su začuđeni snimcima bića koje sija i mijenja boju, ali smatraju da se radi o ovozemaljskoj životinji. 

- Zaista je intrigantan snimak. Postoji mogućnost da je to neka vrsta meduze ili morske salpe (vrsta plaštaša). Veoma je neuobičajeno i ja zaista nijesam vidio tako nešto. Ono što je još neobičnije jeste to što se pojavilo usred ovako „prometne“ oblasti. Postoji mnogo morskih životinja koje su bioluminescentne i mogu da sijaju. Moguće je da je upravo jedna takva životinja stigla u luku zbog oluje. To je, ili neka interesantna životinja, ili veoma dobro urađena njena kopija - rekao je doktor Stiv Simpson sa Univerziteta u Bristolu. 

Danijel De Kastro stručnjak iz Bristolskog Akvarijuma smatra da životinja u luci uopšte nije živa. 

- Ne vjerujem da je živa. Teško da bi stigla u luku živa i zdrava. Vidio sam slike i snimke i vjerujem da je u pitanju nešto vještačko. Napravljeno je veoma dobro, mogu se naći meduze te veličine, ali ne te vrste i ne ovdje. Ova voda im ne odgovara - rekao je De Kastro. 

Bioluminescentne meduze se najčešće mogu vidjeti u Pacifiku.