Grad u blizini istočne atlantske obale Argentine bori se sa najezdom papagaja

Grad u blizini istočne atlantske obale Argentine bori se sa najezdom papagaja

Grad u blizini istočne atlantske obale Argentine Hilario Askasubi, bori se sa najezdom hiljada papagaja koji su, prema mišljenju biologa, napustili okolna brda nakon krčenja šuma.

Papagaji posljednjih godina traže utočište u tom gradu tokom jeseni i zime, a prave razne probleme, uključujući nestanak struje nakon što izgrizu električne kablove, prave nesnosnu buku i ostavljaju izmet na sve strane, prenio je Rojters.

Biolog Dajana Lera kaže da krčenje šuma na brdima dovodi do toga da papagaji dolaze u grad da bi tu pronašli hranu, vodu i sklonište, napominjući da je veliki dio šumskog zemljišta u Argentini raskrčen tokom godina.

Prema riječima lokalnog stanovništva, ponekad ima do 10 papagaja na svakog od 5.000 stanovnika grada Hilario Askasubi.

Stanovnici kažu da su pokušali na razne načine da uplaše papagaje, uključujući buku i laserska svijetla, ali da ništa nije dalo rezultate.

Papagaji tokom ljeta migriraju na jug do litica Patagonije radi sezone parenja.

Izvor:RTCG

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.