Navršavaju se 32 godine od svirepog ubistva porodice Klapuh

Navršavaju se 32 godine od svirepog ubistva porodice Klapuh

Na današnji dan navršavaju se 32 godine od ratnog zločina – svirepog ubistva porodice Klapuh iz Foče – Hasana, Feride i njihove ćerke Sene, koji su ubijeni 6. jula 1992. godina na mostu Obrada Cicmila, u blizini brane na Mratinju, a nedaleko od crnogorske granice sa Bosnom i Hercegovinom, podsjećaju iz Centra za građansko obrazovanje CGO.

“Porodica Klapuh je svojim dželatima, Vidoju Golubiću, Janku Janjiću, Zoranu Vukoviću, Radomiru i Milomiru Kovaču, platila i određenu sumu novca, a kako bi ih ovi, kao pripadnici oružane jedinice “Dragan Nikolić” prevezli na sigurno na teritoriju Crne Gore”, navode iz CGO.

Tijela članova porodice Klapuh, koja su nakon ubistva u slučaju Hasana, i teškog ranjavanja Feride i Sene, bačena u provaliju, pronašao je putar koji je obilazeći tu dionicu puta uočio tragove krvi.

Porodica Klapuh sahranjena je u Nikšiću, a njihova tijela nikada nisu prebačena u Bosnu i Hercegovinu, iako na tome već godinama insistira jedini preživjeli član te porodice, sin Ferid, koji tog dana nije bio sa njima.

Izvor:Pobjeda

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.