MKM: Ne učestvujemo u planiranju, izboru i donošenju odluke o dobitnicima Trinaestojulske nagrade

MKM: Ne učestvujemo u planiranju, izboru i donošenju odluke o dobitnicima Trinaestojulske nagrade

Uloga Ministarstva kulture i medija u procesu dodjeljivanja Trinaestojulske nagrade je, kako podsjećaju, isključivo administrativne prirode za potrebe rada žirija.

Povodom medijskih navoda, nakon odluke Žirija o dobitnicima Trinaestojulske nagrade, oglasili su se danas iz Ministarstva kulture i medija poručujući kako ne učestvuju u predlaganju, izboru i donošenju odluke o dobitnicima ovog priznanja.

Podsjećaju javnost da Skupština Crne Gore, u skladu sa članom 19 Zakona o državnim nagradama, imenuje članove žirija za Trinaestojsku nagradu.

“Uloga Ministarstva kulture i medija u procesu dodjeljivanja Trinaestojulske nagrade je isključivo administrativne prirode za potrebe rada žirija. U cilju blagovoremenog izvršavanja obaveza koje proističu iz Zakona o državnim nagradama Ministarstvo kulture i medija se obratilo Administrativnom odboru Skupštine Crne Gore radi imenovanja predsjednika i 6 članova Žirija aktima od 6.3.2024. i 24.4.2024”, navode iz MKM.

Ovo su dobitinici Tranestojulske nagrade

Administrativni odbor je, kako ističu, na 13. Sjednici održanoj 25. aprila predložio Skupštini imenovanje Žirija za Trinaestojulsku nagradu.

Dodaju da su na petoj sjednici Prvog redovnog zasijedanja (šesti dan), 13. 5. 2024. održanoj u okviru tačke Izbori, imenovanja i razrješenja poslanici su usvojili i: Predlog odluke o imenovanju predsjednika i šest članova Žirija za dodjelu Trinaestojulske nagrade.

Ističu da je odluka o imenovanju Žirija je objavljena 16. 5. u Službenom listu CG. Dana, 27. juna 2024. godine, održana je sjednica Žirija na kojoj je donešena Odluka o dobitnicima nagrada.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.