Ovo su zahtjevi opozicije saopšteni na Kolegijumu predsjednika Skupštine

Ovo su zahtjevi opozicije saopšteni na Kolegijumu predsjednika Skupštine

Šef poslaničkog kluba DPS Andrija Nikolić iznio je na današnjem Kolegijumu predsjednika Skupštine zahtjeve u ime parlamentarne opozicije.

Zahtjevi su, kako je i javno tokom plenuma saopštio Nikolić, da predsjednik Skupštine Andrija Mandić zakaže datume za dva premijerska sata za jul, sa ili bez dogovora sa predsjednikom Vlade Milojkom Spajićem, za kojeg tvrde da ignoriše obavezu koju mu propisuje Ustav, i izbjegava da bude kontrolisan od strane Skupštine ( jedan po Poslovniku, a drugi koji nije održan ranije zbog otkazivanja premijera Spajića).

Nikolić je, takođe, tražio da se odredi datum sjednice za kontrolno saslušanje premijera Spajića i ministra unutrašnjih poslova Danila Šaranovića koje se odgađa već tri mjeseca.

U zavisnosti od toga da li će predsjednik Skupstine Mandić pristati na zahtjeve opozicije, definisaće se i odgovor opozicije u odnosu na buduće djelovanje u Skupštini.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.