SAD, Južna Koreja i Japan osuđuju vojnu saradnju Moskve i Pjongjanga

SAD, Južna Koreja i Japan osuđuju vojnu saradnju Moskve i Pjongjanga

Sjedinjene Američke Države (SAD), Južna Koreja i Japan najoštrije su osudile produbljivanje vojne saradnje između Sjeverne Koreje i Rusije, saopšteno je iz Stejt Departmenta.

"Podrška bilo kojoj demokratski izabranoj vladi koja osigurava napredak Crne Gore u evroatlantskim integracijama": Zgrada Stejt departmenta u Vašingtonu (Foto: state.gov, arhiva )

SAD, Južna Koreja i Japan osudili su saradnju Pjongjanga i Moskve koja, kako su naveli, uključuje kontinuirani transfer oružja iz Sjeverne Koreje u Rusiju, prenosi Al Džazira.

Kako se dodaje, na taj način se produžava rat u Ukrajini, krši više rezolucija Savjeta bezbjednosti i ugrožava stabilnost u sjeveroistočnoj Aziji i Evropi.

Kako je saopšteno, to se navodi u zajedničkoj izjavi zvaničnika tri zemlje nakon njihovog telefonskog razgovora o nedavnim dešavanjima na relaciji Rusija – Sjeverna Koreja.

Izvor:RTCG

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.