Milatović: Osuđujem neodgovoran i zabrinjavajući narativ Kovačevića

Milatović: Osuđujem neodgovoran i zabrinjavajući narativ Kovačevića

Osuđujem neodgovoran i zabrinjavajući narativ predsjednika Opštine Nikšić, Marka Kovačevića, saopštio je predsjednik Crne Gore Jakov Milatović.

"Apelujem na sve javne funkcionere da svojim odgovornim djelovanjem doprinesu jačanju tolerancije u društvu i poštovanju međusobnih razlika", napisao je Milatović na društvenoj mreži Iks.

Više državno tužilaštvo u Podgorici formiralo je juče predmet povodom nedavne izjave Kovačevića, da će “s onima koji neće da budu kao braća, nego da liče na Turke, postupati kao prema Turcima” - saznaju nezvanično “Vijesti”.

Kovačević je to saopštio u četvrtak, tokom govora na obilježavanju 166 godina od bitke na Grahovcu, obraćajući se, kako je kazao, “bivšim vlastodršcima i njihovim pulenima”.

Tužilaštvo ispituje da li u toj izjavi ima krivičnog djela - govor mržnje.

Kovačević je u govoru kazao da je prošle godine “neko od vlastodržaca bivših i njihovih pulena” pitao - “kakve veze ima Spasovdan s Grahovačkom bitkom”.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.