Osam ambasadora bi uskoro mogli da stupe na dužnost

MILATOVIĆ NA POTEZU

Osam ambasadora bi uskoro mogli da stupe na dužnost

Većina predloženih ambasadora Crne Gore, kako RTCG nezvanično saznaje, dobila je agremane od država prijema. Dosad je sedam država dalo saglasnost za imenovane ambasadore, a tom broju treba dodati i ambasadora pri jednoj međunarodnoj organizaciji. Informacije o tome proslijeđene su kabinetu Predsjednika Crne Gore.

Prema proceduri, nakon dobijanja agremana, Vlada o tome obavještava predsjednika države, koji bi zatim trebalo da zatraži mišljenje od skupštinskog Odbora za međunarodne odnose i iseljenike. Nakon dobijanja mišljenja, koje nije obavezujuće, predsjednik donosi ukaz o postavljenju ambasadora i potpisuje akreditivna pisma, čime se stvaraju uslovi da ambasador stupi na dužnost.

Iz Ministarstva vanjskih poslova (MVP) nedavno su saopštili da će predsjednik Crne Gore Jakov Milatović imati priliku da, u skladu sa iskazanom posvećenošću popunjavanju diplomatske mreže Crne Gore, uskoro potpiše ukaze o postavljenju novih ambasadora i izrazili su očekivanje da će on to u najkraćem roku i učiniti.

Podsjećamo, nakon dva kruga vanjskopolitičkih konsultacija između predsjednika države, premijera i ministra vanjskih poslova, kabinet predsjednika države je saopštio da je 12 kandidata za ambasadore dobilo Milatovićevu saglasnost.

Izvor:RTCG

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.