Đurašković: Poništena odluka kojom je Mitropolija crnogorsko-primorska naplaćivala 511 eura mjesečno od Prijestonice

Đurašković: Poništena odluka kojom je Mitropolija crnogorsko-primorska naplaćivala 511 eura mjesečno od Prijestonice

Osnovni sud u Cetinju donio je presudu u korist Prijestonice kojom se utvrđuje da je ništavo sudsko poravnanje na osnovu kojeg Mitropolija crnogorsko-primorska svakog mjeseca prinudno naplaćuje od Prijestonice iznos od 511 eura od 2000. godine, kazao je gradonačelnik Cetinja Nikola Đurašković.

“Poravnanje nije imalo vremensku odrednicu, bilo je neograničenog trajanja”, napisao je Đurašković na mreži X.

Kako je dodao, Prijestonica Cetinje, osim ovog, vodi i druge postupke protiv Mitropolije crnogorsko-primorske radi zaštite imovinsko pravnog statusa crnogorskih svetinja.

“U najmanju ruku je čudno da su “patriotske” vlasti 22 godine ćutale i plaćale 511 eura svakog mjeseca i da nijesu pokrenule spor za obustavu ovog poravnanja štetnog po Prijestonicu, posebno iz razloga što je isto bilo neograničenog vremenskog trajanja”, kazao je Đurašković.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.