Ministarstvo: Podrška tužilaštvu u borbi protiv nezakonitih postupaka, naročito kad dolaze od strane službenih lica
Ministar prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine Janko Odović, Foto: Vlada Crne Gore

Ministarstvo: Podrška tužilaštvu u borbi protiv nezakonitih postupaka, naročito kad dolaze od strane službenih lica

Ministarstvo prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine saopštilo je da izražava punu podršku naporima tužilaštva u borbi protiv svih nezakonitih postupaka, naročito kada oni dolaze od strane službenih lica.

"Današnja akcija Uprave policije uliva nadu da imamo snažnu podršku u borbi protiv svih vidova protivpravnih ponašanja, a narocito borbi protiv nelegalne gradnje. Uz puno poštovanje prezumpcije nevinosti, moramo istaći da Ministarstvo čvrsto stoji uz organe gonjenja u nastojanju da se sve nezakonite radnje procesuiraju, ali i uz sve inspektore koji časno i pošteno obavljaju svoj posao", navodi se u saopštenju.

Kazali su da saradnja s tužilaštvom i policijom ostaje prioritet ministarstva u borbi protiv korupcije i nezakonitih aktivnosti.

"U prethodnom periodu odmah nakon otvaranja ovog pitanja, pa i u medijima, preduzeli smo mjere za unapređenje rada inspekcijskih službi. Rotacija inspektora sprovedena je s ciljem osiguranja nepristrasnosti i efikasnosti u radu. Aktivno radimo na poboljšanju njihovih uslova rada i profesionalnih standarda. Uveli smo GPS sisteme kako bismo pratili aktivnosti inspektora na terenu, što omogućava bolju kontrolu i transparentnost njihovog rada. Dodatno, uskoro će svi inspektori biti opremljeni body kamerama koje će dodatno osigurati transparentnost i sigurnost u radu. Inspektori su sada pod 'pojačanim nadzorom', ali se ostvaruje i postavljeni cilj u reformisanju sistema - transparentnost i dostupnost podataka i informacija građanima, stručnoj javnosti i nevladinim organizacijama", dodaje se.

Navode i da se svaki slučaj nepravilnosti istražuje i, ukoliko je potrebno, slijede odgovarajuće pravne mjere - pa i krivične prijave Specijalnom državnom tužilaštvu i drugim nadležnim tužilaštvima.

Poručili su da ministarstvo ostaje posvećeno borbi protiv korupcije i svih oblika nezakonitih radnji, te da će nastaviti intenzivnu saradnju s nadležnim organima kako bi osigurali da se svi koji su se ogriješili o zakon privedu pravdi.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.