URA: Spajićeva Vlada protiv Fonda

URA: Spajićeva Vlada protiv Fonda "stan za sve" i da građani za 900 eura po metru kvadratnom kupuju stan

Ipak, kako su naveli, očekuju da će se poslanice i poslanici u Skupštini Crne Gore voditi isključivo interesima građanki i građana i glasati za usvajanje Zakona o osnivanju Fonda "Stan za sve".

Vlada Milojka Spajića je donijela mišljenje kojim se zaključuje da je protiv usvajanja Predlog zakona o Fondu "Stan za sve" koji je poslanički klub Građanskog pokreta URA predao u skupštinsku proceduru kako bi njegovim usvajanjem građanke i građani koji nemaju svoj stan mogli da riješe svoje stambeno pitanje po duplo povoljnijim cijenama od tržišnih, odnosno, od 900 eura po metru kvadratnom, saopšteno je iz Građanskog pokreta URA.

- Ovim se još jednom pokazuje da Spajićeva Vlada ne mari mnogo za 40 hiljada porodica u Crnoj Gori koje nemaju svoj krov nad glavom, od čega njih 30 hiljada su podstanari. Alarmantnost ovog problema morala je podstaći i Spajića i njegovu Vladu da zanemare sujete i političke kalkulacije i daju svoj doprinos njegovom rješavanju stavljajući interes građanki i građana na prvo mjesto. Iako smo ranije čuli od ministra Janka Odovića da zagovara ideju koju je predložila URA, sada zbog usko partijskih interesa Spajićeva Vlada se protivi ovoj ideji - navodi se u saopštenju.

Ipak, kako su naveli, očekuju da će se poslanice i poslanici u Skupštini Crne Gore voditi isključivo interesima građanki i građana i glasati za usvajanje Zakona o osnivanju Fonda "Stan za sve".

- Građanski pokret URA trenutno realizuje javne rasprave nakon kojih će na osnovu predloga zainteresovanih građanki i građana i stručne javnosti predložiti amandmane na prvobitni Predlog zakona o Fondu "Stan za sve" - zaključuju u saopštenju.

Izvor:Pobjeda

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.