UP: Uhapšen urbanističko građevinski inspektor, podnijeta krivična prijava i protiv šest lica

UP: Uhapšen urbanističko građevinski inspektor, podnijeta krivična prijava i protiv šest lica

Službenici Sektora za borbu protiv kriminala će nastaviti intezivne aktivnosti na suzbijaju nezakonitosti u svim oblastima nadležnosti

Službenici Sektora za borbu protiv kriminala, Odsjeka za borbu protiv korupcije, ekonomskog kriminala i sprovođenja finansijskih istraga su nakon sprovedenih višemjesečnih izviđajnih radnji, po nalogu Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici, lišili slobode urbanističko građevinskog inspektora V.R. (55) zbog sumnje da je počinio krivično djelo zloupotreba službenog položaja, saopšteno je iz Uprave policije (UP).

sim toga, kako su naveli iz UP, podnijeta je i krivična prijava protiv šest lica - R.K. (43), D.K. (72), V.D. (51), R.K. (38), H.Lj. (64) i S.K. (45), zbog sumnje da su izvršili više krivičnih djela.

"Naime, urbanističko građevinski inspektor V.R. je, kako se sumnja, u periodu od januara do aprila tekuće godine, ovim licima omogućio da obave značajne radove na objektu, propuštajući više službenih radnji koje je bio dužan i u obaveti izvršiti, na koji je način izvršio krivično djelo koje mu se stavlja na teret. Šest lica protiv kojih je podnijeta krivična prijava se na teret stavlja krivično djelo građenje objekta bez prijave i dokumentacije za građenje jer su bez dozvole državnih organa vršili radove na objektu, a legitimisali su se pred nadležnim organima kao vlasnici djelova objekta ili investitori. Nadalje, terete se i za krivično djelo navođenje na ovjeravanje neistinitog sadržaja, jer su se lažno predstavili kao vlasnici djelova objekta, pri čemu je R.K. (43) u aprilu 2024. godine, nastavio radove i nakon postavljanja table o zabrani radova, čime je počinio i krivično djelo skidanje i povreda službenog pečata", kazali su iz UP.

Kako su istakli, "policijski službenici su u postupku do podnošenja krivične prijave došli do sumnje da su prijavljeni počinili krivična djela na način što su angažovali jedan privredni subjekat, u cilju snimanja objekta, i pri tom se legitimišući kao vlasnici djelova objekta iako za to nemaju nikakav zakonski osnov, navedeni akt koristili u pravnom saobraćaju, kako bi se pred nadležnim organima legitimisali kao stvarni vlasnici".

"Službenici Sektora za borbu protiv kriminala će nastaviti intezivne aktivnosti na suzbijaju nezakonitosti u svim oblastima nadležnosti, sa posebnim fokusom na korupciju u državnim organima i organima javne i lokalne samouprave, te preduzeti aktivnosti na identifikaciji lica koja vrše građevinske radnje suprotno zakonskim propisima", zaključeno je u saopštenju UP.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.