Bjelopoljci na korak od spasa, Otrant grabi ka eliti

Bjelopoljci na korak od spasa, Otrant grabi ka eliti

Odigrani prvi mečevi baraža za popunu Prve lige: Brejk Jedinstva, Otrant slavio u Ulcinju Fudbaleri Jedinstva i Otranta upisali su pobjede u prvim mečevima baraža za popunu Prve lige.

Jedinstvo je kao gost slavilo protiv Podgorice – 3:1, dok je Otrant u Ulcinju savladao Mladost DG 1:0, čime su Bjelopoljci napravili veliki korak ka opstanku, dok je tim Otranta zakoračio ka eliti i najvećem uspjehu u istoriji kluba.

Preokret za veliki brejk

Podgorica 1

Jedinstvo 3

PODGORICA – Stadion: DG Arena. Gledalaca: 700. Sudija: Miloš Savović. Strijelci: Komija u 15. (Podgorica), Kolić u 18.minutu (Jedinstvo). Žuti kartoni: Prelević (Podgorica), Idrizović, Muzurović (Jedinstvo).

PODGORICA: Petrović, Krivokapić (od 81.Vračar), Jovičić, Komija, Vukčević, Mrvaljević, Vračar, Pavlićević, Prelević (od 84.Ueda), Božović, Radunović.

JEDINSTVO: Aković, De Souza, A.Cvijović (od 88.Mušović), Idrizović, Dulović, Korać, Dacić (od 82.Vlaović), Kolić (od 88.Perošević), Banda, Đ. Cvijović, Šćepanović (od 39.Muzurović).

Jedinstvo je imalo zaostatak, ali je na vrijeme stiglo do izjednačenja, a u finišu meča sa dva gola do totalnog preokreta, pa i praktično opstanka u eliti – 3:1.

Takerua Komija u 15. minutu prevario je odbranu Jedinstva, prošao pored dva defanzivca i na kraju efektno “bocnuo” loptu kraj golmana Gorana Akovića. Međutim, gosti su uzvratili samo tri minuta kasnije. Danis Kolić je prodorom razbio odbranu Podgorice i kada se činilo da će mu lopta pobjeći, uklizao je i pogodio za 1:1. Veliku priliku da Podgoričanima vrati vođstvo imao je Komija u 33. minutu. Izašao je sam ispred Akovića, koji ga je pročitao i uspio da mu nogom skloni loptu. U posljednjim trenucima prvog poluvremena Sead Dacić je odličnim udarcem sa skoro 30 metara poslao je loptu tik iznad prečke.

Gosti su u 63. minutu mogli do preokreta -Žarko Korać je izveo slobodan udarac, lopta se od živog zida vratila najboljem strijelcu u istoriji 1. CFL, koji je pokušao sa 18 metara, ali je stativa spasila domaće. Ipak, u 74.minutu Jedinstvo je došlo do prednosti. Brandao de Souza je ostao sam na ivici kaznenog prostora Podgorice, namjestio se i upravo od stative pogodio. Sve dileme vjerovatno u ovom dvomeču otklonio je Kolić sa 20 metara preciznim udarcem za 3 :1.

Otrant stekao prednost

Otrant 1

Mladost DG 0

ULCINJ – Stadion Olimpika. Gledalaca: 1.200. Sudija:Nikola Dabanović. Strijelac: Nišimura u 74.minutu. Žuti kartoni: Marstijepović, Banović (Otrant), Badnjar (Mladost). Crveni karton: Anđelko Jovanović u 48.minutu (Mladost).

OTRANT: Agović, Sefa, Marstijepović, Alibegu, Banović, Kalačević (od 72. Burzanović), Harada, Muharemović, A.Rudović, V. Rudović (od 64. Nafiu), Škrelja (od 72.Nišimura).

MLADOST DG: Ličina, Došljak, Badnjar (od 46. Đinović), Đurović, Pejović, Krstović, Neto (od 82.Vuljaj), Vukčević (od 82.Milić), Jovanović, Vuković (od 51. Vujisić), Maraš (od 57. Vlahović).

Fudbaleri Otrant-Olimpika savladali su Mladost DG 1:0 u prvom duelu baraža za popunu Prve crnogorske fudbalske lige. Pobjedonosni pogodak za Ulcinjane postigao je Japanac Ajumu Nišimura u 75. minutu. Ipak, ključni detalj dogodio se u 48.minutu, kada je nakon duela Anđelka Jovanovića i Mladena Marstijepovića, sudija Nikola Dabanović, čini se, prestrogo dodijelio crveni karton vezisti Podgoričana.

Od samog starta meča domaćin je nametnuo svoj tempo, a najviše je prijetio preko uvijek raspoloženih Anđela Rudovića i Halila Muharemovića. Najbolju priliku Otrant je imao u 32. minutu kada je po desnoj strani probio Hiroki Harada, dodao do Kristijana Škrelje, ali je njegov udarac odlično odbranio golman Mladosti Suad Ličina. Sa druge strane, golman domaćih, Jasmin Agović istakao se u 23.mnuta, kada je zaustavio dva udarca Maraša, posebno drugi kada je najbolji strijelac Lješkopoljaca zahvatio dobru loptu Jovanovića.

Otrant je imao i dobre šanse Škrijelja i Anđela Rudovića, ali se oba puta Ličina istakao.

Ofanzivnije je krenuo gost nakon primljenog gola, ali disciplinovano je do kraja meča odigrala ekipa Dejana Vukićevića i tako napravila zalihu pred revanš meč koji je na programu 3.juna na DG areni.

Revanš je 4. juna na stadionu DG arena. 

Izvor.Pobjeda

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.