Omeragić podržao inicijativu da CG sponzoriše Rezoluciju o Srebrenici

Omeragić podržao inicijativu da CG sponzoriše Rezoluciju o Srebrenici

Portparol Bošnjačke stranke Adel Omeragić podržao je inicijativu da Crna Gora sponzoriše Rezoluciju UN-a o memorijalizaciji genocida u Srebrenici.

"Kao građanin, ali i kao portparol Bošnjačke stranke, potpisao sam inicijativu da Crna Gora sponzoriše Rezoluciju UN o memorijalizaciji genocida u Srebrenici, koju je podržalo čak 84 NVO i preko 100 istaknutih građana i građanki među kojima brojne javne ličnosti koje decenijama aktivno doprinose opšem interesu u Crnoj Gori", kazao je Omeragić.

On je kazao da potpisnici očekuju da Vlada odluči da sponzoriše rezoluciju prije svega iz moralnih razloga i izražavanja dužnog žaljenja zbog toga što je u Srebrenici u nekoliko dana jula 1995. godine strijeljano preko 8.300 civila od kojih 600 djece.

"I dok mnoge majke, sestre i kćerke i danas tragaju za posmrtnim ostacima svojih najmilijih, u javnosti i dalje svjedočimo negiranju i relativizaciji genocida. Zato poziv Vladi Crne Gore da bude kosponzor Rezolucije UN-a, jer odnos prema genocidu u Srebrenici je odnos prema prošlosti, sadaṣ̌njosti i budućnosti", napisao je Omeragić na svom Facebook profilu.

 

Izvor: RTCG

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.