LPCG: Kada „Nož, žica , Podgorica!“ nije govor mržnje onda si slobodan da divljaš po Tivtu

LPCG: Kada „Nož, žica , Podgorica!“ nije govor mržnje onda si slobodan da divljaš po Tivtu

Iz tivatskog odbora Liberalne partije, nakon današnjeg incidenta na Pinama, pitaju Ministarstvo unutrašnjih poslova kako se dogodilo da su navijači Sutjeske do stadiona u Gradskom parku budu sprovedeni preko tog šetališta.

"Važno je da u najkraćem roku dobijemo odgovor kako se desilo da huligani, koji se lažno predstavljaju kao navijači, do stadiona budu sprovođeni preko Pina. Jako zanimljiva ruta, moramo priznati", ističu oni.

Kažu kako su mirne građane Tivta i posjetioce tog grada iz zemlje i inostranstva danas napali "huligani kojima fer, sportsko i pristojno navijanje, a posebno atmosfera Pina i kosmopolitski ambijent Tivta izazivaju mržnju i motivišu ih na varvarsko nasilno ponašanje".

"Podsjećamo, radi se o huliganima kojima je naše sudstvo odlukom da njihovo zločinačko skandiranje „Nož, žica, Podgorica!“, a u susret finalnoj utakmici kupa između našeg Arsenala i Sutjeske, nije krivično djelo niti govor mržnje, dalo zeleno svjetlo da ovakvo svoje djelovanje slobodno nastave dalje. I nastavili su u našem Tivtu, koje nije naviklo niti se suočavalo sa ovakvim varvarstvom. No, dobili smo poruku da ćemo se morati navikavati na neke nove stvari i novu Crnu Goru. Moraćemo se izgleda i suočiti, a da se ne bi navikli", dodali su oni.

Pridružuju se pozivu predsjednika Opštine Tivat i svih građanki i građanada nadležni policijski organi hitno identifikuju počinioce, a sudstvo kako ga kod volja. 

"Možda ovaj put ocijene da je divljački napad na građanke i građane i lomljenje inventara lokala na Pinama bio svojevrsni a tradicionalni performans ljubavi", zaključuju u LP.

Izvor:AntenaM

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.