Ibrahimović prije šetnje i skupa u Sarajevu došao kod Izetbegovića

Ibrahimović prije šetnje i skupa u Sarajevu došao kod Izetbegovića

Fotoreporter portala Klix.ba danas je zabilježio Ibrahimovićev dolazak u centralu SDA.

Lider Bošnjačke stranke Ervin Ibrahimović stigao je u Sarajevo. Prije odlaska na skup koji organizuje Elmedin Konaković, Ibrahimović je posjetio centralu SDA gdje ga je dočekao Bakir Izetbegović.

Fotoreporter portala Klix.ba danas je zabilježio Ibrahimovićev dolazak u centralu SDA.

Predsjednik Bošnjačke stranke Ervin Ibrahimović je, kako je danas pisala Istraga, obavijestio lidera NiP-a Elmedina Konakovića da će se naknadno pridružiti njegovom skupu te je sugerisao nekoliko stvari.

"Sugerišemo da zvanični skup na temu položaja i statusa Bošnjaka u regiji zahtijeva detaljniju pipremu u pogledu organizacije, odabira učesnika, razmatranja teme i donošenja eventualnih zaključaka pa obzirom na tu činjenicu i različite interpretacije povoda, svrhe i efekata ovog skupa slobodni smo da predložimo odustajanje od radnog dijela skupa što ne isključuje razgovore uz ručak i na ovu temu", naveo je Ibrahimović.

Lider Bošnjačke stranke je naveo i kako je cilj skupa afirmacija i učvršćivanje bošnjačkog jedinstva.

"Pa smatramo da u tom pravcu moramo djelovati kako poruka koju pošaljemo ne bi bila upravo suprotna cilju i kako skup ne bi produbio podjele unutar bošnjačkog nacionalnog korpusa. Zato, finalno, predlažemo da skup bude održan kao bajramski ručak i druženje bošnjačkih političara."

U centrali Stranke demokratske akcije (SDA) u Sarajevu Izetbegović ugostio je Ervina Ibrahimovića, poslanicu BS Kenanu Strujić Harbić i Dželala Hodžića, predsjednika SDA Makedonije.

Izvor:klIX BA

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.