Sud BiH Fikretu Kajeviću ukinuo pritvor i izrekao mu mjere zabrane

Sud BiH Fikretu Kajeviću ukinuo pritvor i izrekao mu mjere zabrane

AKCIJA "KUM"

Sud Bosne i Hercegovine ukinuo je pritvor Fikretu Kajeviću, uhapšenom u okviru akcije "Kum" te mu odredio mjere zabrane, potvrđeno je za Klix.ba.

Kajević je uhapšen u okviru akcije koja se od 21. februara provodi širom Bosne i Hercegovine, a u kojoj su do sada uhapšene još dvije osobe. Tada su pretresani objekti u vlasništvu Kajevića na području Općine Vogošća.

Akcija je zasnovana na dokazima iz Sky i Anom aplikacija, a vezuju se za krivična djela organizirani kriminal, povezan sa međunarodnim krijumčarenjem i distribucijom na ilegalnom narko-tržištu većih količina opojnih droga.

Kajević, rođen 1972. godine u mjestu Kajevići kod Prijepolja, pod istragom je u predmetu sa dokazima iz SKY i Anom aplikacija i tereti se za organizirani kriminal povezan sa međunarodnim krijumčarenjem većih količina opojnih droga i njihovu distribuciju na ilegalnom narko-tržištu, ranije je saopćeno iz Tužilaštva BiH.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.