MUP Hrvatske: Dodikov sin nije dobio hrvatsko državljanstvo

MUP Hrvatske: Dodikov sin nije dobio hrvatsko državljanstvo

To je demantovao i sam Igor Dodik.

- Uvidom u evidenciju zahtjeva za sticanje hrvatskog državljanstva prirođenjem koja se vodi u Ministarstvu unutrašnjih poslova utvrđeno je da osoba imenom Igor Dodik (otac Milorad) nije podnosila zahtjev za sticanje hrvatskog državljanstva. Dakle, informacija da je osobi dodeljeno hrvatsko državljanstvo, a koju su prenjeli neki mediji je netačna -  naveo je MUP Hrvatske u odgovoru za N1.

Informaciju o dodjeli državljanstva demantovao je i sam Igor Dodik.

- Vidim da sam postao hrvatski državljanin, samo mi još nisu dali pasoš, a ni institucije mi nisu javile da sam tražio. Još jedna u nizu velikih laži koje su lako provjerljive. Gospodo koji ste objavili i prenjeli vijest, da držite do svog kredibiliteta, prvo biste provjerili istinitost -  napisao je on na društvenoj mreži „X“.

Tvrdnje da je on tražio i prije petnaestak dana dobio hrvatsko državljanstvo, gostujući u jednom podkastu, iznio je Nikola Kajkić, bivši inspektor u hrvatskom MUP-u, koji se okušao i u politici takmičeći se za župana Vukovarsko-sremske županije.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.