Operativni tim Glavnog grada: Stvoriti pravne uslove za oštrije kazne za nelegalno odlaganje otpada
Foto: Glavni grad Podgorica

Operativni tim Glavnog grada: Stvoriti pravne uslove za oštrije kazne za nelegalno odlaganje otpada

Operativni tim Glavnog grada će uputiti inicijativu ka kabinetu gradonačelnice Olivere Injac da se po ubrzanoj proceduri formira pravni tim koji će pripremiti izmjenu pravne regulative koja će voditi do pooštravanja kaznenih politika u odnosu na pojedince koji nelagalno odlažu otpad, saopšteno je na juče održanom sastanku tog tijela kojim je predsjedavao vršilac dužnosti Službe za građane Vladislav Dajković, a kom su prisustvovali su predstavnici gotovo svih podgoričkih preduzeća, sekretarijata i službi.

Na sastanku je konstatovano zadovoljstvo povodom uspješnog početka rada Operativnog tima, a poseban akcenat je stavljen na izazove s kojima se suočava gradska administracija na čelu sa gradonačelnicom Injac.

Kao ključni problem koji ponajviše opterećuje kvalitet života svih građana Glavnog grada je nezakonito odlaganje otpada od strane nesavjesnih pojedinaca koji, osim što ruže sliku Glavnog grada, utiču i na zdravlje, bezbjednost, a samim tim i na cjelokupni kvalitet života u Podgorici.

S tim u vezi, Operativni tim smatra da je nedopustivo da građani i građanke, a samim tim i sve institucije Glavnog grada, trpe zbog nesavjesnih pojedinaca koji gotovo svakodnevno istovaraju desetine tona šuta, smeća i drugih opasnih ili manje opasnih otpadnih materija, a da za to ne snose posledice.

- Najzad, jedino pooštravanje kaznene politike, po uzoru na razvijene zemlje Evrope, može uticati na to da se nesavjesni pojedinci zapitaju da li im se više isplati da otpad odlože na zakonit način, ili da snose prekršajnu ili krivičnu odgovornost, pa čak i javnu osudu ubjedljive većine stanovništva koja poštuje propise i zakone u Glavnom gradu - saopšteno je iz Glavnog grada.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.