ASK: Usvojen Plan kontrole i nadzora izborne kampanje u Andrijevici

ASK: Usvojen Plan kontrole i nadzora izborne kampanje u Andrijevici

Agencija za sprječavanje korupcije (ASK) usvojila je Plan kontrole i nadzora za izbornu kampanju za izbor odbornika u Skupštini opštine Andrijevica, zakazane za 2. jun 2024. godine, navodi se u saopštenju te institucije.

"U cilju efikasnog sprovođenja nadležnosti propisanih Zakonom o finansiranju političkih subjekata i izbornih kampanja, Agencija za sprječavanje (ASK) korupcije je usvojila Plan kontrole i nadzora za izbornu kampanju za izbor odbornika u Skupštini opštine Andrijevica, zakazane za 2. jun 2024. godine", navodi se u saopštenju ASK-a.

Kako navode, planom su definisane aktivnosti koje će Agencija sprovoditi prema političkim subjektima, organima vlasti i drugim zakonskim obveznicima.

Poručuju da će kroz realizaciju Plana, Agencija:

- Kontrolisati političke subjekte, njihove aktivnosti, prikupljena i utrošena sredstva u toku kampanje;
- Kontrolisati poštovanje propisanih zabrana i ograničenja upotrebe javnih resursa u kampanji;
- Obezbijediti transparentnost izborne kampanje objavljivanjem svih dokumenata o finansiranju kampanje i upotrebi javnih resursa, u skladu sa Zakonom;
- Kontinuirano davati obveznicima Zakona smjernice, savjete i mišljenja u vezi sa njegovom primjenom;
- Postupati po svim prigovorima i iznijetim sumnjama u kršenje Zakona;
- Pokretati prekršajne i druge postupke u skladu sa Zakonom.
- Primjenom Plana kontrole i nadzora Agencija će dati puni doprinos jačanju integriteta i kredibiliteta kampanje, te ambijentu povjerenja građana u izborni proces.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.