Učitelj u Zenici osuđen na 1,5 godinu zatvora zbog bludnih radnjih nad učenicama

Učitelj u Zenici osuđen na 1,5 godinu zatvora zbog bludnih radnjih nad učenicama

OPŠTINSKI SUD ZENICA

Učitelj iz Zenice Almir Pekmez osuđen je prvostepenom presudom na 18 mjeseci zatvora znog krivičnog djela bludna radnja nad učenicama škole u kojoj je predavao. Presudu je izrekao Općinski sud u Zenici.

Ovaj 49-godišnjak je osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 18 mjeseci zbog četiri produžena krivična djela bludnih radnji.

Pekmez je u prvom iskazu, kako se navodi u obrazloženju presude rekao da nije kriv, a potom je priznao krivično djelo koje mu se stavlja na teret.

On je osuđen što je od septembra 2021. godine do maja 2022. godine više puta u školi u kojoj je radio u zeničkom naselju Pehare činio stravične bludne radnje gdje je dodirivao četiri 9-godišnje učenice škole po spolnom organu i drugim dijelovima tijela.

Pekmezu je osim kazne zatvora izrečena i mjera zabrane obavljanja učiteljskog posla u narednih deset godina.

Izvor:Klix.ba

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.