RADUNOVIĆ PRED ZAKONODAVNIM ODBOROM BRANIO DOPUNE ZAKONA O USTAVNOM SUDU

RADUNOVIĆ PRED ZAKONODAVNIM ODBOROM BRANIO DOPUNE ZAKONA O USTAVNOM SUDU

Glasanje završeno bez ijednog glasa za

Poslanik Slaven Radunović branio je pred Zakonodavnim odborom dopune Zakona o Ustavnom sudu koje je predložio sa kolegama iz Pokreta Evropa sad (PES), Demokratske narodne partije (DNP), Socijalističke narodne partije (SNP) i Albanskog foruma, pišu Vijesti.

Njime je predviđeno povećanje starosne granice za odlazak u penziju ustavnih sudija na 67 godina i 40 godina staža.

Oštro su se tome usprotivili poslanici Demokratske partije socijalista (DPS) koji su čak tražili i odgađanje rasprave o ovoj temi, ali im predlog nije prošao. Ni Demokrate ne podržavaju ovakvo rješenje.

Da treba dodatno razmotriti način uređenja ovog pitanja saglasio se i ministar pravde odgovarajući na poslanička pitanja u plenumu.

Izvor:Mondo.me

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.