Kovačeviću uručena nagrada

Kovačeviću uručena nagrada "Gradonačelnik – prijatelj Roma 2024"

Čast mi je da sam dobitnik nagrade koja se već četvrti put dodjeljuje. Hvala Evropskoj komisiji i Evropskom parlamentu za romsko civilno društvo na ovom značajnom priznanju kojim se vrednuje ne samo moj trud, nego i veliki trud svih kolega u Opštini Nikšić uložen u stvaranje što boljih uslova za život pripadnika Romske zajednice u našem gradu - napisao je Kovačević na Fejsbuk profilu.

Kako je naglasio, biti najbolji gradonačelnik - prijatelj Roma je čast, ali i dodatna obaveza da još snažnije rade na njihovoj inkluziji i poboljšanju uslova u kojima žive.

- Opština Nikšić je ponosna na ovo značajno priznanje koje je dokaz da Crna Gora usvaja sve one standarde koji joj pomažu da ubrza svoj put ka punopravnom članstvu u Evropskoj uniji - napisao je Kovačević.

Dodjela nagrade je organizovana u okviru Romske nedjelje, a u sklopu projekta "Romkinje – moć promjene na Zapadnom Balkanu i u Turskoj", koji je finansiran od strane Evropske unije.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.