Vatra zahvatila NP Durmitor: Vatrogasci i mještani se treći dan bore protiv požara u Stupskom polju
POŽAR ZAHVATIO NP DURMITOR/ - FOTO: SZS MOJKOVAC

Vatra zahvatila NP Durmitor: Vatrogasci i mještani se treći dan bore protiv požara u Stupskom polju

Nepovoljne vremenske prilike su doprinijele širenju požara i ugrožavanju graničnog pojasa NP Durmitor, ali i okolnih područja. Već treći dan, vatrogasne službe Opštine Mojkovac, Služba zaštite NP Durmitor i mještani se bore protiv požara koji je izbio u mjestu Stupsko polje.

- Naši zaposleni su već danima na terenu s minimalnim sredstvima za gašenje požara, rizikujući vlastite živote kako bi zaustavili širenje vatre - saopštili su iz Nacionalnih parkova.

Apeluju na sve relevantne državne organe i službe da im pruže podršku i pomoć, jer je riječ o požaru koji prijeti da će progutati ogromna prostranstva u parku i van njega.

Nacionalni park Durmitor takođe apeluje na sve vlasnike imovine, mještane i posjetioce da se uzdrže od paljenja trave, grana i ostalog materijala.

Praksa paljenja može ozbiljno ugroziti biodiverzitet nacionalnih parkova, narušiti prirodne vrijednosti parka i nanijeti štetu ne samo prirodi, već i ljudima i njihovoj imovini, dodaje se.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.