Abazović o upitnosti rada žičare: Svjesne opstrukcije, ili neko hoće da reketira investitora

Abazović o upitnosti rada žičare: Svjesne opstrukcije, ili neko hoće da reketira investitora

Ili imaju svjesno opstrukcije, ili neko hoće da reketira investitora, kazao je lider GP URA i bivši premijer Dritan Abazović, komentarišući medijske navode da je upitno puštanje žičare Kotor-Lovćen u komercijalnu upotrebu u novoj sezoni, narednog mjeseca.

Vijesti su nedavno objavile da Vlada nije ispunila obaveze definisane ugovorom o izgradnji, potpisanim u decembru 2021. sa koncesionarom koji čini konzorcijum Novi Volvox & Leitner Italija.

Prema tom ugovoru, Vlada je imala obavezu da izgradi javnu infrastrukturu, uključujući i elektro-energentsku infrastrukturu, i da koncesionaru obezbijedi priključak na mrežu najkasnije do 15. aprila 2023. godine. Kako to nije bilo moguće, koncesionar je prihvatio zahtjev Vlade da izgradi najveći dio infrastrukture, na osnovu čega je 26. aprila 2023. godine potpisan ugovor o izgradnji infrastrukture, uz obavezu da se ona otkupi nakon puštanja u rad.

Abazović, koji je prošle godine otvorio žičaru Kotor-Lovćen, kazao je da su u ovom slučaju moguća dva scenarija.

- Ili imaju svjesno opstrukcije, što bi bilo poražavajuće za nas kao turističku destinaciju u susret glavnoj turističkoj sezoni, ili neko hoće da reketira investitora. Trećeg, za mene logičnog, objašnjenja nema - rekao je on za TV Nova M.

On je rekao da je žičara u najbržem mogućem roku puštena u rad.

- Radila je određeni vremenski period od 14. avgusta do kraja te sezone. Ova sezona treba da joj bude pravi bum, da počne na vrijeme i da se koorinira sa dolaskom svih kruzera, ali i drugih organizovanih tura - poručio je Abazović, ističući da se nada da će se naći određena solucija.

Žičara Kotor-Lovćen počela je da radi 14. avgusta 2023, iako je u prvobitni plan bio 13. jul. Zvaničnici su tvrdili da je riječ o najvećem infrastrukturnom projektu za promociju Crne Gore i da je otvaranje žičare ostvaren san mnogih generacija.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.