Spajić ima 53.000 eura, ne dozvoljava kontrolu računa

Spajić ima 53.000 eura, ne dozvoljava kontrolu računa

Crnogorski premijer Milojko Spajić na računima ima 53.700 eura, pokazuju najnoviji podaci o njegovim prihodima i imovini koje je dostavio Agenciji za sprečavanje korupcije (ASK).

On posjeduje kriptovalute, čija tržišna vrijednost nije definisana, akcije u pravnom licu "Goldman Saks", a vozi "mercedes-benz GLE 300D" proizveden 2020. godine.

Spajić nije dozvolio kontrolu svojih bankovnih računa.

Pored čelne pozicije u Vladi, Spajić ima još pet predsjedničkih, odnosno rukovodećih funkcija. Na čelu je savjeta za privatizaciju i kapitalne projekte, za reformu javne uprave i za javne investicije. Predsjednik je i Vijeća za nacionalnu bezbjednost i rukovodilac Koordinacionog tima za zaštitu i spasavanje. Naknade za rad, kako se zaključuje iz izvještaja, ima u Savjetu za privatizaciju i Koordinacionom timu za zaštitu i spasavanje.

Spajićeva plata u novembru i decembru prošle godine iznosila je 1.891 eura, odnosno 1.813 eura.

Ministar finansija Novica Vuković na toj poziciji prima 1.748 eura i dodatnih 700 eura kao član Savjeta za finansijsku stabilnost Centralne banke Crne Gore (CBCG). Vlasnik je stana od 51 kvadrata, oko 37.000 kvadratnih metara njiva, livada, voćnjaka, šuma, pašnjaka i trećine pomoćnog objekta površine 42+64 m2. On ima automobil marke "suzuki vitara" iz 2015. godine i akcije u više državnih preduzeća. Ni on nije dozvolio kontrolu svojih bankovnih računa.

Ministar zdravlja Vojislav Šimun, pored te funkcije, obavlja i funkciju člana u Socijalnom savjetu i savjetima za privatizaciju i za inovacije. Na funkciji ministra zdravlja u novembru i decembru primio je 1.704 eura, odnosno 1.636 eura, a naknadu ostvaruje još i u Socijalnom savjetu, u iznosu od 100 eura. Do imenovanja na ministarsku funkciju radio je u Kliničkom centru Crne Gore (KCCG). Vlasnik je stana od 70 kvadrata i garaže od 13 m2, a vozi "mercedes benz C class C180 CDI" iz 2011. Ni on nije dao dozvolu ASK da provjeri njegove bankovne račune.

Aktuelni potpredsjednik Vlade za demografiju i ministar sporta i mladih Dragoslav Šćekić, koji je u prethodnoj vladi bio na čelu resora zdravlja, lani je obavljao još 12 funkcija. Predsjednik je četiri tijela pri Ministarstvu zdravlja, a član šest vladinih tijela – Nacionalnog savjeta za borbu protiv korupcije, Komisije za politički sistem, unutrašnju i vanjsku politiku, savjeta za privatizaciju i kapitalne projekte, za prava djeteta i za inovacije i pametnu specijalizaciju, kao i Nacionalnog savjeta za održivi razvoj. U njegovom imovinskom kartonu za prošlu godinu navodi se da mu je funkcija prestala jedino u Komisiji za ekonomsku politiku i finansijski sistem i Koordinacionom timu za zaštitu i spasavanje.

U Vladi je lani na ministarskim pozicijama zarađivao preko 1.700 eura, a za 10 mjeseci prošle godine naknadu od 125 eura imao je u Savjetu za privatizaciju. Vlasnik je stana od 71 kvadrata i šume od 314 kvadratnih metara. Šćekić je dozvolio kontrolu svojih bankovnih računa.

Ministar javne uprave Maraš Dukaj je na toj poziciji u prošloj godini zarađivao prosječno oko 1.690 eura. Dodatnih 2.845 eura prihodovao je po osnovu dnevnica za službena putovanja. Kao predsjednik Savjeta za informacionu bezbjednost od februara do novembra prihodovao je svakog mjeseca po 429 eura, dok je u decembru po osnovu tog angažmana primio 859 eura.

Dukaj ne dozvoljava kontrolu svojih bankovnih računa.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.