Kočanu određeno tužilačko zadržavanje: Osumnjičen za ubistvo Markovića

Kočanu određeno tužilačko zadržavanje: Osumnjičen za ubistvo Markovića

- Višem državnom tužilaštvu u Podgorici podnijeta je krivična prijava protiv lica H.K. zbog krivičnog djela ubistvo, izvršeno u mjestu Meterizi dana 03.04.2024. godine, na štetu lica R.M., i krivičnog djela nedozvoljeno držanje i nošenje oružja i eksplozivnih materija, koje lice je saslušano u svojstvu osumnjičenog, nakon čega je donijeto rješenje o zadržavanju, dok će se u daljem toku postupka preduzeti sve neophodne mjere i radnje propisane zakonom u cilju potpunog rasvjetljavanja predmetnog događaja - navela je u odgovoru za portal Dan viša državna tužiteljka i portparol VDT-a Lepa Medenica.

Kako je saopšteno iz Uprave policije,Haris Kočan tereti se i za pokušaj ubistva Nikole Drecuna i Igora Mašanovića na Cetinju 20. novembra prošle godine.

On je inače bio zaposlen u Vojsci Crne Gore i prošao obuku rukovanja raznim vrstama oružja.

- Sumnja se da je direktni izvršilac ovoga djela, gore pomenuti H.K. koji je tokom sprovođenja kriminalnog plana neposredno ispalio granatu iz ručnog raketnog bacača u pravcu vozila u kojem su se nalazili oštećeni I.M. i N.D. U odnosu na neposrednog izvršioca raspolažemo podacima da je u prethodnom periodu bio zaposlen u Vojsci Crne Gore i prošao obuku rukovanja raznim vrstama vatrenog oružja i obuku rukovanja ručnim raketnim bacačem - istakao je v.d. pomoćnika direktora za Sektor za borbu protiv kriminala Lazar Šćepanović.

U izjavi za medije, Šćepanović je naveo da je sveobuhvatnim istražnim radnjama utvrđeno je da je pokojni Marković sa osumnjičenim Kočanom i sa trećim licem planirao izvršenje teškog krivičnog djela na štetu jednog ili više članova suprotstavljene kriminalne grupe na određenom lokalitetu u blizini lica mjesta.

Podsjećamo, portal Dan objavio je kskluzivno snimak osobe koja bježi s lčioca mjesta a koja se dovodi u vezu sa paljenjem vozila nakon ubistva Markovića.

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.