Injac mentorka na programu “Žene u liderstvu” u okviru Eurocities mreže

Injac mentorka na programu “Žene u liderstvu” u okviru Eurocities mreže

Gradonačelnica Podgorice Olivera Injac učestvovaće kao mentor na programu 'Žene u liderstvu' koji pokreću u okviru Eurocities mreže, saopšteno je iz Pokret Evropa sad (PES).

Cilj ovog programa je, kako navode, da osnaži saradnju lokalnih samouprava u zemljama Evrope povezivanjem žena na rukovodećim pozicijama – posebno gradonačelnica i njihovih zamjenica.

Namjera je, dodaju, stvoriti mrežu podrške koja olakšava razmjenu znanja, unapređuje vještine upravljanja i podstiče lični i politički rast.

”Žene na vodećim pozicijama širom Evrope suočavaju se sa brojnim izazovima poput rodno zasnovanih stereotipa, nedostatka fleksibilnosti ili raznih oblika diskriminacije zbog čega je međusobna podrška itekako važna. Imajući u vidu značaj mentorstva u stvaranju liderskih vještina, drago mi je što sam u prilici da onima koje imaju izuzetan potencijal pomažem da napreduju, a samim time da svojim društvenim i političkim angažmanom podstiču suštinske promjene u društvu”, kazala je Injac.

U saopštenju se navodi da su za učesnice u programu u ulozi mentora birane – žene sa izuzetnim iskustvom, posebno posvećene rodnoj ravnopravnosti i ženskom liderstvu” – koje će tokom devet mjeseci biti u prilici da svoje dugogodišnje iskustvo prenose na koleginice iz drugih gradova članica Eurocities mreže. Članstvo Podgorice u ovoj mreži i učešće u brojnim aktivnostima osnažiće EU integracije sa veoma značajnog nivoa lokalne samouprave.

”Podsjećamo, prof. dr Olivera Injac, prva je gradonačelnica u istoriji Podgorice, a među glavnim gradovima kojima upravlja žena u Evropi su i Oslo, Stokholm, Paris, Luxemburg, Amsterdam…”, kazali su iz PES-a.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.