Sklopljen ugovor za vjetroelektranu “Sinjajevina”

Sklopljen ugovor za vjetroelektranu “Sinjajevina”

Ovo je zvanični potvrđeno “Vijestima” u resoru kojim rukovodi ministar Janko Odović.

Ministarstvo državne imovine je 14. februara raspisalo javni poziv za davanje u dugoročni zakup na period od 30 godina zemljišta u državnoj svojini, a rok za podnošenje prijava za učešće na tenderu bio je 1. mart.

“U predviđenom roku, samo jedan ponuđač je otkupio aukcijsku dokumentaciju i to konzorcijum koji čine kompanije “N1”, “Sistem-MNE” i “Permonte”, a koji je ujedno bio i jedini ponuđač za zakup zemljišta. Budući da je konzorcijum ispunjavao sve uslove propisane javnim pozivom, sa njim je zaključen ugovor o dugoročnom zakupu državnog zemljišta”, kazali su u Ministarstvu.

Riječ je o katastarskim opštinama Baon,Timar, Krnja Jela i Tušinja. Zemljište se daje u zakup radi projektovanja, izgradnje, eksploatacije i održavanja vjetroelektrane minimalne instalisane snage 6,6 MW pojedinačno po vjetrogeneratoru.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.