Povučena odluka o uvođenju prinudne uprave u Šavniku

Povučena odluka o uvođenju prinudne uprave u Šavniku

Vlada je povukla odluku o uvođenju prinudne uprave u Šavniku zato što odluka SO Šavnik o skraćenju mandata lokalnom parlamentu stupa na snagu danom donošenja.

Vladina odluka o uvođenju prinudne urave stupa na snagu danom objave u Službenom listu, a nije bila ni poslata.

Imajući to sve u vidu, Vlada je povukla odluku o uvođenju prinudne uprave jer ona nema smisao ako je SO Šavnik već skratio mandat, objašnjeno je Portalu RTCG. 

Odbornici Skupštine opštine Šavnik na sinoćnoj sjednici izglasali su odluku o skraćenju mandata. Tu informaciju potvrdio je našem portalu predsjednik te Opštine Jugoslav Jakić.

On je kazao da je odluka donijeta na elektronskoj sjednici, kao i da ju je podržalo više od potrebne većine.

Jakić je ranije naglasio i da je obavijestio predsjednika države Jakova Milatovića o pravnim posledicama i velikom haosu koji današnja odluka Vlade može da izazove, i kazao da očekuju da on to adekvatno cijeni i da će se izbjeći bilo kakva mogućnost kršenja Ustava.

Izvor: RTCG

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.