Milatović na prijemu povodom Dana nezavisnosti Grčke, najavio učešće na Delfi forumu

Milatović na prijemu povodom Dana nezavisnosti Grčke, najavio učešće na Delfi forumu

On je podsjetio na bogate istorijske stranice crnogorsko-grčkog prijateljstva koje su, kako je kazao, obilježene likom i djelom Vasa Brajovića, jedne od najznačajnijih istorijskih ličnosti koja spaja naše dvije zemlje.

Milatović je naglasio da danas odnose Crne Gore i Grčke karakteriše snažno savezništvo u okviru NATO-a, izrazivši uvjerenje da će sveukupni odnosi dvije zemlje biti dodatno ojačani kada i Crna Gora postane članica Evropske unije 2028. godine.

Grčkoj je zahvalio na podršci evropskom putu naše zemlje, kao i na važnom doprinosu stabilnosti regiona Zapadnog Balkana, kako kroz političku podršku, tako i kroz učešće u platformama koje imaju za cilj ubrzanje našeg integracionog procesa.

Na kraju, on je poručio da će tokom svog mandata uložiti dodatan napor da doprinese jačanju bilateralne ekonomske saradnje, kao i da podstakne grčke investitore da ulažu u Crnu Goru.

Tome će značajno doprinijeti i učešće predsjednika Crne Gore na 9. Delfi ekonomskom forumu, koji će zvanično otvoriti 10.aprila, zajedno sa grčkim i slovenačkim kolegama.

Ranije danas, predsjednik Milatović je sa grčkim ambasadorom u Crnoj Gori Panajotisom Partsosom položio vijenac na spomenik znamenitom grčkom nacionalnom junaku crnogorskog porijekla Vasu Brajoviću, saopšteno je iz kabineta predsjednika države.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.