"HVALA ŠTO POMAŽETE DA SE MOJA UNUKA NAĐE!" Oglasio se deda djevojčice koje nema 26 SATI! "GLEDAO U NEBO DOK JE KIŠA PLJUŠTALA"

Časlav Dragomirović, deda Danke Ilić (2) iz Bora koja je juče u 13.45 sati nestala dok je bila u društvu njegove ćerke Ivane, odnosno djevojčicine majke i brata, kaže za Kurir da su zahvalni svima koji učestvuju u potrazi.

Časlav Dragomirović, deda Danke Ilić (2) iz Bora koja je juče u 13.45 sati nestala dok je bila u društvu njegove ćerke Ivane, odnosno djevojčicine majke i brata, kaže za Kurir da su zahvalni svima koji učestvuju u potrazi.

- Hvala svima koji su došli da nam pomognu! Mi se nadamo da ćemo naći našu Danku... Zahvalan sam svima koji pomažu da se moja unuka nađe - kaže Časlav koji sa sinom Stefanom na terenu i sa pripadnicima MUP-a pretražuje predioo gdje mu je nestala unuka.

Vidno uznemiren i van sebe trudi se da ostane skoncentrisan na potragu, ali se po njemu može vidjeti da je zamišljen i zabrinut zbog cjelokupne situacije.

Kako navodi Kurirov sagovornik, porodice Ilić i Dragomirović se od juče nalaze na terenu i pokušavaju da nađu Danku Ilić, devojčicu staru dve godine koja je juče u trenutku nestanka imala kosu vezanu u repić, ljubičaste pantalone i maslinasto zelenu jaknicu.

- Dankini roditelji su od jutros u policiji gde daju iskaz. Inače, Miloš, otac djevojčice je sve vrijeme na terenu, a u jednom trenutku sinoć je zamišljeno gledao u nebo dok je kiša pljuštala kao iz kabla. Za to vrijeme Dankina majka Ivana navodno, nije bila na terenu - navodi sagovornik i dodaje:

- Trenutno na terenu pored pripadnika MUP-a, Žandarmerije i članova Gorske službe spašavanja Srbije nalazi se i veliki broj dobrovoljaca koji žele da pomognu u potrazi. Među dobrovoljcima su rođaci porodice nestale djevojčice, prijatelji, komšije, poznanici, rudari, ali i građani Bora i Zaječara koju su odlučili da učestvuju u opsežnoj potrazi.

Inače, kako saznajemo, porodica djevojčice Danke Ilić ne živi u mjestu gde je nestala, već su došli u vikendicu koju ova porodica ima u ovom delu Borske opštine.

- Trenutno se pretražuje teren oko kuće u čijoj blizini je djevojčica juče i nestala. Potraga se nastavlja ka uzvišenju prema brdu i češlja se svaki pedalj terena kako bi pronašli nestali djevojčicu iz Bora - kaže izvor i dodaje:

- Porodica Ilić živi u Boru, a navodno su ovde došli pre nekoliko dana u vikendicu kako bi se deca igrala i družila u prirodi. Ništa nije slutilo da će se u trenutku dogoditi nezapamćena drama koja traje već 23 sata.

Pa da podsjetimo, drama je počela juče oko 13 sati, kada je, kako je Dankina majka Ivana navela, djevojčica nestala dok je ona drugom djetetu, trogodišnjem sinu, davala da pije vodu. Prvi put u Srbiji pokrenut je sistem "Pronađi me" po uzoru na Amber Alert za djevojčicu Danku Ilić. Objave putem različitih medija – televizijskih i radio emisija, Interneta, SMS poruka, ekrana na bankomatima, autoputevima itd. mogu da dopru do građana koji će zapamtiti lice djeteta i potencijalno ga uočiti ili imati validne informacije koje policiji mogu da pomognu u potrazi.

Građanima u Srbiji stigle su SMS poruke sa osnovnim informacijama o nestaloj djevojčici. MUP apleuje ako je vidite odmah zovite 192. Ekipa Kurira od sinoć je na terenu i izveštava sa lica mesta iz minuta u minut i obaveštava kako teče opsežna potraga za devojčicom.

Izvor:KURIR

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.