PES iznio uslov:Nema pregovora o Podgorici bez zvaničnih zahtjeva
Glavni grad Podgorica

"Dostaviti pisane zahtjeve o uslovima za ostanak u parlamentarnoj većini"

PES iznio uslov:Nema pregovora o Podgorici bez zvaničnih zahtjeva

Nastavak pregovora o rješavanju krize vlasti u Podgorici nije izvjestan dok novoformirani, posebni klub odbornika, ne dostavi pisane zahtjeve o tome koji su njihovi uslovi za ostanak u parlamentarnoj većini.

Prema saznanjima portala RTCG iz Evrope sad (PES), novoformirani posebni klub još ne dostavlja zvaničnu, pisanu ponudu, iako je to juče od njih zahtijevao Vasilije Čarapić iz PES. 

Kada je u pitanju Skupština Glavnog grada, već dva puta nije bilo kvoruma, jer opozicija i posebni klub ne dolaze na sjednice. 

Na sastanku predstavnika Evrope sad i članova novog odborničkog kluba (koji je nastao nakon što je dio funkcionera napustio PES), koji je održan u nedjelju, prema našim saznanjima, takođe je predstavljen zahtjev da se ponuda formalizuje, kako se ne bi manipulisalo pregovorima u javnosti. 

Kako je nezvanično saopšteno za portal RTCG, Pokret Evropa sad drži se aktuelnog koalicionog sporazuma o formiranju vlasti u Podgorici. Dalji pregovori nisu izvjesni dok se ne dobije pisana forma, rečeno nam je.

Nakom izlaska iz PES-a, bivši odbornici te stranke saopštili su kako neće ugrožavati vlast i uz to da aktuelna gradonačelnica Olivera Injac ima njihovu podršku

Na pitanje da li političku grupaciju koja je napustila PES smatraju dijelom odborničke većine, Čarapić je u ponedjeljak rekao da "oni sebe smatraju dijelom odborničke većine“.

"Odbornička većina se potvrđuje time što se dolazi na sjednice", kazao je tada Čarapić.

Dešavanja u Podgorici došla su u fokus kada je pet odbornika PES-a odlučilo da napusti tu partiju i formira poseban odbornički klub. Tada su zatražili i redefinisanje koalicionog sporazuma o formiranju vlasti.

Nakon nekoliko sastanka o daljem funkcionsanju vlasti, rješenje se i dalje ne nazire. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.