Đeljošaj: Nisam uvrijedio žrtve, samo polusvijet može za tako nešto da me optuži

Đeljošaj: Nisam uvrijedio žrtve, samo polusvijet može za tako nešto da me optuži

Ministar ekonomskog razvoja, potpredsjednik Vlade i lider Albanske alternative Nik Đeljošaj kazao je da su netačne optužbe onih koji tvrde da je uvrijedio žrtve NATO bombardovanja 1999. godine.

Đeljošaj je prije dva dana rekao da je “humanitarna intervencija” sprovedena kao odgovor na “zločinačku politiku Slobodana Miloševića”, sa sobom odnijela nevine žrtve.

“To mogu samo neki u nekom polusvijetu da me optuže na osnovu onog što sam rekao. Taj je polusvijet u društvu, nažalost, tako se ponašaju, to nema nikakve veze sa mnom”, rekao je Đeljošaj u Bojama jutra na TV Vijesti.

Ponovio je i da je član njegove šire porodice bio među žrtvama.

“Rekao sam da je intervencija kao intervencija bila humanitarnog karaktera – intervenisalo se da bi se spriječio zločin na Kosovu”, dodao je.

Kaže da su neki u stanju da nevine žrtve iskoriste u političke svrhe.

“Koristio sam rječnik koji se koristi u međunarodnom pravu. To je termin koji se i tad koristio da bi se spriječio zločin, ne da bi se napravila još neka druga tragedija, to niko ne može da podržava”, dodao je Đeljošaj.

Rekao je da “grupa političara u Crnoj Gori samo od ovoga živi” i da “ne znaju ništa drugo da rade, pa pokušavaju da podmeću”.

“Ne da mi je neprijatno, nego sam zgrožen da bi neko mogao to pomisliti”, poručio je Đeljošaj.

Izvor: vijesti

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.