Krivične prijave protiv stranih državljana zbog lažnih diploma
Ilustracija

Krivične prijave protiv stranih državljana zbog lažnih diploma

Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija, podnijelo je tri krivične prijave Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici protiv stranih državljana B.U. E.D. i M.T. zbog sumnje da su dostavili lažne obrazovne isprave.

Kako je saopšteno iz tog resora, u postupku priznavanja inostrane obrazovne isprave o stečenom srednjem i osnovnom obrazovanju, nadležne srednje i osnovne škole utvrdile su javne isprave ovih lica nijesu vjerodostojne.

Iz tih razloga, osnovano se sumnja da su lica B.U. E.D. i M.T. izvršili/le krivično djelo falsifikovanje isprave iz člana 412 Krivičnog zakonika.

“Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija očekuje od nadležnih organa da postupaju u skladu sa svojim nadležnostima i ovlašćenjima, u cilju rješavanja ovog značajnog institucionalnog problema”, navedeno je u saopštenju MPNI.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.