Bošnjačka vijeća važne institucije u oblasti zaštite identiteta

Bošnjačka vijeća važne institucije u oblasti zaštite identiteta

Ambasador Republike Sjeverne Makedonije Zećir Ramčilović posjetio je Bošnjačko vijeće u Crnoj Gori i razgovarao sa predsjednikom Suljom Mustafićem i njegovim saradnicima.

"Razgovarano je o aktuelnoj društvenoj situaciji u Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji i ocijenjeno da bošnjački narod doprinosi stabilnosti, demokratskim procesima i euroatlanskim integracijama obje države", navodi se u saopštenju Bošnjačkog vijeća. 

Ocijenjeno je da pripadnici bošnjačkog naroda koji žive u obje države, predstavljaju snažan most u svim oblastima saradnje. 

"Bošnjačka vijeća koja djeluju i u Crnoj Gori i u Sjevernoj Makedoniji su važne institucije koje su povezane i treba da jačaju saradnju u oblasti kulture, jezika i zaštite identiteta", zaključeno je na sastanku koji je održan u sjedištu Bošnjačkog vijeća u Rožajama. 

Sastanku su prisustvovali predsjednik Izvršnog odbora Bošnjačkog vijeća Mirsad Rastoder, kao i potpredsjednik Bošnjačkog vijeća Bejto Šahmanović.

Izvor:AntenaM

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.