ZA DANICU CRNOGORČEVIĆ ZAKON NE VAŽI: VDT Bijelo Polje i dalje ćuti na skrnavljenje državne himne
ilustracija

ZA DANICU CRNOGORČEVIĆ ZAKON NE VAŽI: VDT Bijelo Polje i dalje ćuti na skrnavljenje državne himne

VDT Bijelo Polje i dalje ćuti na pitanja portala Standarda, šta će preduzeti povodom kršenja Zakona o državnim simbolima, konkretno crnogorske himne, koju je po ko zna koji put oskrnavila pjevačica ''duhovne'' i etno muzike Danica Crnogorčevič na nastupu u Beranama prije deset dana.

Crnogorčević je svoju verziju crnogorske himne pod nazivom ” Oj junaštva svjetla zoro” ponovo izvela ovom prilikom pred egzaliranom publikom u Beranama, najavivši tada tu pjesmu riječima ”Evo naša himna”.

No, iako Crnogorčevič ovu pjesmu, u kojoj sve što je crnogorsko ona povezuje sa srpstvom, Srbijom i Srbima, izvela i na Badnji dan 2023. godine ispred Hrama u Podgorici, kako tada, tako i danas nadležno tužilaštvo ćuti na očigledno skrnavljenje državne himne i kršenje Zakona o državnim simbolima.

Zanimiljivo je da su u publici u Beranama u prvim redovima bili i pripadnici ozloglašene organizacije ”Noćni vukovi”.

Moto grupa “Noćni vukovi” iz Rusije, široj javnosti poznati kao Putinovi bajkeri bliska je Kremlju i ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu, a predvodi ih Aleksandar Zaldostanov. U Crnoj Gori su registrovani od 2015. godine.

Iako je Agencija za nacionalnu bezbijednost (ANB) još 2023. godine inicirala postupak zabrane rada organizacije “Noćni Vukovi” kod Vlade Crne Gore, po uzoru na nekoliko evropskih zemalja, koje su učinile isto, iz MUP-a su tada medijima saopštili da je njihova komunikacija sa ANB označena stepenom tajnosti te da shodno Zakonu o tajnosti podataka nijesu u mogućnosti da kažu više detalja o sudbini daljeg djelovanja “Noćnih vukova” u Crnoj Gori.

Pjesmu ”Oj Junaštva svjetla ozoro” kojom skrnavi državnu himnu, a koju je u ”biranom” društvu Danica Crnogorčević izvela u Beranama, prema podacima sa Jutjuba je porodični projekat koji je objavljen u septembru 2022, jer je autor projekta Ivan Crnogorčević, muž pjevačice Danice.

Aranžman potpisuju Danica Crnogorčević i Aleksandar Kovačević, koji je, prema podacima sa striming servisa Spotifaj, i autor teksta.

Izvor:Standard

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.