Raičević sa Galagerom: Bar je mjesto tolerancije i razumijevanja

Raičević sa Galagerom: Bar je mjesto tolerancije i razumijevanja

U obilasku Starog grada koji je jutros upriličen, monsinjor Galager se upoznao sa kulturno-istorijskim bogatstvom Starog grada Bara i nekim od najznamenitijih objekata kao što su crkva Sv. Nikole, pravoslavna crkva Sv. Jovana, crkva Sv. Katarine, crkva Sv. Venerande, Arhiepiskopskom palatom te ostacima Katedrale Svetog Đorđa, sat kulom što zajedno sa brojnim drugim vjekovima starim objektima čine Stari Bar jedno od najvećih kulturnih bogatstava Crne Gore, saopšteno je iz Opštine Bar.

Predsjednik te opštine Dušan Raičević, kako je rečeno, sastao se sa sekretarom Svete stolice Polom Ričardom Galager.

Raičević je, dodaje se, iskoristio priliku da istakne da su kulturne vrijednosti veoma važne za sve nas te da Stari grad predstavlja posebnu emociju za svakog građanina Bara. 

“Raičević je naglasio napore lokalne uprave u namjeri da godišnje rekonstruiše barem jedan objekat u starom gradu. On je dodao da je u ostvarenju vizije lokalne uprave u cilju obnavljanja objekata u Starom gradu neophodna podrška i saradnja sa državnim institucijama kako bi ovo mjesto bilo uređeno na način na koji zaslužuje”, piše u saopštenju Opštine.

Ovaj susret, kako su kazali, označava važan korak ka jačanju međunarodne saradnje i promociji multikonfesionalnosti, vrijednosti koju Bar ponosno ističe noseći u sebi tradiciju međuvjerske i međuetničke povezanosti čemu, dodali su, u prilog govori činjenica da se u krugu od svega nekoliko kilometara nalazi Hram Sv. Jovana Vladimira, katolička konkatedrala Sv. Petra apostola te džamija Selimija čineći Bar mjestom tolerancije i razumijevanja.

Izvor:Standar

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.