PutinPutin (Foto: Beta/Mikhail Metzel, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP, arhiva)

"Nacionalni dan žalosti 24. marta, teroristi pokušali da pobjegnu u Ukrajinu"

Predsjednik Ruske Federacije Vladimir Putin proglasio je 24. mart nacionalim danom žalosti u Rusiji zbog terorističog napada u kome je ubijeno najmanje 115 osoba.

Putin je ponovio preliminarne rezultate istrage prema kojima su uhvaćena sva četvorica direktnih izvršilaca terorističkog napada naglasviši da su, prema rezultatima dosadašnje istrage, oni pokušali da pobjegnu u Ukrajinu, te da ih je sa druge strane granice čekao kontakt koji bi im pomogao da granicu pređu.

Ruski predsjednik uporedio je napad sa zločinima nacista i obećao da će svi umiješani u napad biti kažnjeni.

On je u obraćanju građanima kazao da će svi koji su pomagali pri bjekstvu, čuvali oružje, svi nalogodavci i organizatori biti pronađeni i kaženjeni.

U borbu protiv međunarodnog terorizma kao zajedničkog neprijatelja ruski predsjednik je pozvao sve u svijetu koji "iskreno dijele" bol Rusije.

Na kraju obraćanja Putin je istako da je narod u Rusiji jedinstven i da "ništa ne može da pokoleba jedinstvo i snagu volje" naroda Rusije.

On je dodao da je iz prethodnih teorističkih napada Rusija izlazila jača te da će i sada tako biti.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.