Crna Gora aktivno doprinosi bezbjednosti evropskih granica

Crna Gora aktivno doprinosi bezbjednosti evropskih granica

U okviru sastanka ministara unutrašnjih poslova pod okriljem Brdo procesa, ministar Danilo Šaranović razgovarao je sa zamjenikom Generalnog direktora za migracije i unutrašnje poslove Evropske komisije Oliverom Onidijem, i u okviru ministarske diskusije održao izlaganje na temu: ''Unaprjeđenje operativnih napora u cilju suzbijanja krijumčarenja migranata'', saopšteno je iz ovog resora.

Kako dodaju, Šaranović je poručio da zemlje Zapadnog Balkana jedino zajedničkim pristupom i koordinisanom aktivnošću mogu rješavati zajedničke probleme, uz snažnu podršku Brisela i Evropske Komisije.

“Važne teme koje su nas okupile zahtijevaju udruženo, koordinisano, svakodnevno djelovanje zemalja Zapadnog Balkana, a danas smo potvrdili odlučnost Crne Gore da još intenzivnije doprinosi rješavanju zajedničkih izazova u oblasti nelegalnih migracija i potpunom ispunjavanju preporuka od strane naših partnera iz EU. Crna Gora ima dva ključna prioriteta: integraciju u EU i borbu protiv svih oblika kriminaliteta“, kazao je Šaranović.

Kako dodaju, prepoznajući kao prioritet učešće u evropskim i regionalnim inicijativama, Crna Gora će nastaviti da kroz kontinuirane aktivnosti doprinosi bezbjednosti u cijelom regionu. Postojeći mehanizmi međunarodne i regionalne saradnje već su dali odlične rezultate, a danas smo, zajednički naglasili da važnost još čvršće regionalne povezanosti predstavlja preduslov za prevazilaženje izazova na planu borbe protiv nelegalnog krijumčarenja migranata, saopštio je ministar Šaranović.

Dodao je i da posebno raduje prijedlog Evropske Komisije da se ojača i EUROPOL-ova uloga i međuagencijska saradnja u borbi protiv krijumčarenja migranata i trgovine ljudima kroz planirane aktivnosti Globalne alijanse za borbu protiv krijumčarenja migranata.

Izvor:Standard

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.