SO Budva do kasno sinoć pokušavala da spriječi uvođenje prinudne uprave: Vanredni izbori ili udaljenje Božovića s posla?

SO Budva do kasno sinoć pokušavala da spriječi uvođenje prinudne uprave: Vanredni izbori ili udaljenje Božovića s posla?

Predsjednik Skupštine opštine (SO) Budva Nikola Jovanović je sinoć, oko 23 časa, nakon dvočasovne rasprave, prekinuo sjednicu lokalnog parlamenta, kada je Nikola Kralj, predsjednik novoformiranog kluba "Za budućnost Budve NSD–PzP", kazao da će glasati protiv odluke o udaljenju predsjednika Opštine Budva Mila Božovića sa funkcije.

Sjednica nakon prekida nije nastavljena, a Jovanović je najavio da će, ukoliko ne bude izglasana ova tačka dnevnog reda, predložiti skraćenje mandata lokalnom parlamentu.

Dok su se odbornici frakcije koju predvodi Nikola Jovanović pravdali zbog čega mora da se izglasa odluka, na kraju rasprave Kralj je iznenadio odlukom novog kluba.

– Nema teorijske šanse da se sa nama neko ovako igra – poručio je Jovanović.

Prethodno su odbornici vladajuće većine iz redova nekadašnje koalicije "Budva na prvom mjestu – Milo Božović" jednoglasno izglasali Strateški plan opštine Budva.

Jovanović je juče poručio da neće dozvoliti uvođenje prinudne uprave u prestonici turizma i da će se ova lokalna samouprava braniti, kao što je to uradila za vrijeme vlade Duška Markovića.

– Nećemo dozvoliti uvođenje prinudne uprave. Imamo kuraži da se skrati mandat, bez obzira na dogovor nekoga u Vladi. Znamo da čitamo sve korake, jer su ih učili od nas. Učenici nikada neće prevazići učitelja – rekao je Jovanović.

Blokada grada neće proći

Odbornik Demokrata Krsto Radović poručio je Nikoli Jovanoviću da im neće proći blokada grada.

– Sve ono za šta smo se borili 2020. vi ste relativizovali – kazao je Radović.

Odbornici DPS-a napustili su zasjedanje jer smatraju da je nezakonito.

– Klub odbornika DPS-a će, bez obzira na ishod ove sjednice, podnijeti tužbe Upravnom sudu i pokrenuti ništavnost današnjih odluka – najavila je odbornica DPS-a Ivana Lazović.
Prema njegovim riječima, i vlada Milojka Spajića pokušava da se ponaša kao ona Markovićeva, pa se može desiti da bude smijenjena. On je kazao da nemaju nikakav problem da smijene i ovu vladu.

– Ova vlada misli da se ponaša kao vlada Duška Markovića, Dukaj kao Suzana Pribilović. Dočekaćemo sve opet, i Upravnu inspekciju, i SAJ, i specijalce, izazivam ih da pokušaju da instaliraju odbor povjerenika. Jedva čekam. Ako neko misli da će sve u Budvi riješiti za 15 minuta, kao što je to 2020. uradio Duško Marković, izazivam ih da pokušaju – poručio je Jovanović.

Skupština opštine Budva ispunila je jedna od tri uslova da ne bude uvedena prinudna uprava time što je Jasna Dokić izabrana za potpredsjednicu te opštine. Za njen izbor glasalo je svih 17 odbornika nekadašnjeg Demokratskog fonta, odbornik SNP-a, kao i nezavisni odbornik Mladen Kažanegra. Protiv je bila opozicija iz redova Demokrata, URA i SDP. Za sekretara Skupštine opštine Budva imenovan je Berislav Fabris.

Sjednici je na početku prisustvovao 31 odbornik od ukupno 33, ali su odbornici DPS-a ubrzo napustili skupštinsku salu.

Izvor:Dan

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.