SAD: Imamo podatke koji potvrđuju da je napad u Moskvi izvela Islamska država

SAD: Imamo podatke koji potvrđuju da je napad u Moskvi izvela Islamska država

Sjedinjene Države imaju obavještajne podatke koji potvrđuju odgovornost islamske države za smrtonosnu pucnjavu na koncertu u blizini Moskve, izjavila su dva američka dužnosnika.

Zvaničnici su rekli i da su Sjedinjene Države upozorile Rusiju posljednjih nedelja na mogućnost napada.

“Ranije ovog mjeseca, američka vlada je imala informacije o planiranom terorističkom napadu u Moskvi, koji bi mogao biti usmjeren na velika okupljanja, uključujući koncerte, što je podstaklo State Department da javno upozori Amerikance u Rusiji”, rekla je portparolka Vijeća za nacionalnu bezbjednost Bijele kuće Adrienne Vatson.

“Američka vlada također je podijelila ove informacije s ruskim vlastima u skladu sa svojom dugogodišnjom politikom ‘dužnosti upozorenja'”, dodala je ona.

Izvor:Standard

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.