Do Kvon sjutra izlazi iz zatvora

Do Kvon sjutra izlazi iz zatvora

Vijeće Vrhovnog suda donijelo je rješenje o odlaganju izručenja "kralja kriptovaluta" Do Kvona Južnoj Koreji, do donošenja odluke po podnijetom zahtjevu Vrhovnog državnog tužilaštva za zaštitu zakonitosti. Ovo su potvrdili iz Višeg suda za Portal RTCG.

Vijeće je, kazali su, odlučivalo o predlogu VDT-a za odlaganje izvršenja rješenja Višeg suda od 6. marta i rješenja Apelacionog suda od 20. marta, podnijetom uz zahtjev za zaštitu zakonitosti.

Nakon okončanja izdržavanja četvoromjesečne kazne zatvora na koju je osuđen zbog falsifikovanja ličnih isprava, on sjutra izlazi iz zatvora u Spužu.

On je prije izdržavanja zatvorske kazne proveo osam mjeseci u estradicionom pritvoru pošto je uhapšen po međunarodnim potjernicama koje su za njim raspisale Južna Koreja I SAD zbog prevara u oblasti finansija.

Do Kvonu je, kako su nam rekli iz Višeg suda određena mjera nadzora oduzimanje putne isprave i on neće moći da napusti našu državu.

Vrhovni sud danas je prihvatio predlog Vrhovnog državnog tužilaštva (VDT) da se odloži odnosno prekine izvršenje pravosnažne sudske odluke da se Do Kvon izruči Južnoj Koreji.

VDT je ovaj predlog podnijelo uz Zahtjev za zaštitu zakonitosti protiv rješenja Višeg suda kojim se u skraćenom postupku dozvoljava izručenje državljanina Republike Južne Koreje njegovoj matičnoj državi a odbija izručenje po molbi Sjedinjenih Američkih Država.

Izvor:RTCG

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.