Đurović: Spajić loše iskopirao

Đurović: Spajić loše iskopirao "Stop inflaciji", od obećanog smanjenja cijena za 5.000 proizvoda dobili samo za 41

"Put od obećanja do realnosti kraći je za 4.959 proizvoda i to građani moraju da znaju"

Potpredsjednik GP URA i bivši ministar ekonomije Goran Đurović rekao je da mu je drago što je 44. Vlada nastavila akciju Vlade Dritana Abazovica "Stop inflaciji", jer je to jedini model borbe protiv inflacije, a da se ne sruši načelo tržišne ekonomije.

"Na žalost, moramo konstatovati da je ova lepeza proizvoda znatno manja nego što je bilo u prethodnoj akciji "Stop inflaciji", kao i to da će ovoga puta procenat sniženih cijena proizvoda biti značajno manji", saopštio je Đurović.

Đurović je napomenuo da je Spajićeva Vlada prvobitno najavila akciju kojom će biti ograničene marže za 5.000 proizvoda, a da su onda došli do konferencije za medije na kojoj je saopštio da će biti ograničene marže za 500 proizvoda, da bi nakon toga dobili spisak od 41 proizvoda.

"Put od obećanja do realnosti kraći je za 4.959 proizvoda i to građani moraju da znaju. Nije problem što nemaju ekonomske kreativnosti da ponude neka svoja rješenja, iako su se predstavljali ekonomskim magovima, problem je što su i dobro rješenje kao što je "Stop inflaciji" loše iskopirali", poručio je Đurović.

On je i podsjetio da je u posljednjoj akciji "Stop inflaciji" 43. Vlade bilo više od 200 različitih proizvoda po prodajnom lancu i da su pored marketa bile uključene apoteke, prodavnice bijele tehnike...

Đurović je i dodao da je broj proizvoda na akciji kada se sve sabere bio veći od 1.000, a da su cijene na te proizvode bile snižene u iznosima od 30 do 40 odsto, što je i te kako značilo za budžet građana Crne Gore.

"Dok građanke i građani čekaju neka epohalna rješenja, molim premijera Spajića i njegovu Vladu, da do tada barem dobro kopiraju akcije 43. Vlade", zaključio je Đurović.

Izvor:Vijesti

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.